Helsinki-Vantaan turvatarkastuksen nesterajat muuttuvat

Muuttuneiden EU-määräysten vuoksi 1.9.2024 alkaen Euroopan lentoasemilla sallitaan vain enintään 100 millilitran nestepakkaukset käsimatkatavaroissa. Muutos koskee myös Helsinki-Vantaan lentoasemaa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tarkastettavien käsimatkatavaroiden sallittu nesteiden kokonaismäärä on jatkossakin 2 litraa matkustajaa kohti, ja ne voi pitää tarkastuksen ajan laukun sisällä. Uusi määräys ei vaikuta muiden tavaroiden, kuten esimerkiksi elektroniikan, terävien esineiden tai lääkinnällisten nesteiden, vauvanruokien ja erikoisruokavalioon kuuluvien nesteiden kuljettamista koskeviin sääntöihin. Määräys ei myöskään koske ruumassa kuljetettavia matkatavaroita.


Käsimatkatavaroiden nestesäännöt Helsinki-Vantaalla

Käsimatkatavaroissa kuljetettavat nesteet tulee pakata 1.9. alkaen enintään 100 millilitran kokoisiin nestepakkauksiin. Nesteitä voi olla yhteensä enintään 2 litraa matkustajaa kohti, ja ne voi pitää laukun sisällä. Yli 100 millilitran tai 100 gramman nestepakkaukset poistetaan. Muutoksella ei ole vaikutusta Finavian verkostolentoasemilta lähteviin matkustajiin tai Helsinki-Vantaan vaihtomatkustajien turvatarkastuksen kautta kulkeviin matkustajiin, joilla 100 millilitran nestesääntö on ollut käytössä koko ajan.


Lue lisää Finavian tiedotteesta

‹ Palaa uutislistaukseen